Pro-actief - Preventief - PRO JIJ!

Integraal therapeutisch centrum

Functionele gezondheidszorg

Van patiënt naar actiënt

Wat is Functionele Gezondheidszorg?

Onze gemeenschap kent een sterke stijging in het aantal mensen die lijden aan complexe chronische ziektes, zoals diabetes, hart- en vaatziekten.

Functionele Gezondheidszorg biedt een krachtig systeem van preventie en gezondheidsbegeleiding. Het is een wetenschappelijke methode die zich richt op de onderliggende oorzaak van ziekten en je ondersteunt door een op maat gemaakt gezondheidsplan. De actiënt wordt aangemoedigd een actieve rol te spelen in zijn of haar gezondheid en wordt actief betrokken in zijn of haar persoonlijk plan van aanpak.

In de Functionele Gezondheidszorg houdt men rekening met de unieke genetische make-up van ieder individu en neemt men de tijd om de aspecten van de dagelijkse lifestyle te onderzoeken (epigenetica). Lifestyle en omgevingsfactoren hebben een directe invloed op de stijging van chronische aandoeningen in de moderne Westerse wereld.

Preventie en ondersteuning gebeuren door gebruik te maken van de Orthomoleculaire Therapie & klinische PNI.

“Your health is your real wealth.”
M. Gandhi

Orthomoleculaire Therapie

Orthomoleculaire Wetenschap is synoniem van Voedingswetenschap.

Orthomoleculaire therapie is gebaseerd op het behandelen van oorzaken van uw gezondheidsklachten, door gebruik te maken van zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen gericht op het bevorderen van uw gezondheid of herstel van ziekteprocessen.

De inmiddels ontelbare resultaten van onderzoeken naar de positieve werking van voeding en voedingssuppletie, bevestigen de noodzaak aan deze ontbrekende stoffen voor een gezond en vitaal leven.

“We have seen the future, and the future is food.”
M. Gaynor, M.D
(Chief of medical oncology at the Strang Cancer Prevention Institute, New-York city)

Gezondheid binnen handbereik op maat van je lichaam - Klinische PNI (Psycho-Neuro- Immunologie)

Interactie 1

Klinische PNI is een praktische wetenschap (ontstaan uit de PNI, Wikipedia), die inzicht geeft over de onderlinge wisselwerking tussen brein, stofwisseling en immuunsysteem en deze wisselwerking nauwkeurig in kaart brengt, om zo tot een totaalbeeld van jouw gezondheid te komen.

Interactie 2

Uit onderzoek is gebleken dat er ook een dynamische wisselwerking bestaat tussen de mens en zijn omgeving. In deze interactie tussen het innerlijk milieu van de mens en zijn uitwendig milieu (omgevingsfactoren) ligt tegelijk de oorzaak én de oplossing van je klachten. De behandeling begint bij de oorzaak. In het kader van de evolutionaire biologie wordt het probleem bij de wortel aangepakt, voorbij de symptoombestrijding. Diverse behandelmogelijkheden via voeding, beweging, levensstijl en psycho - sociale interventies bieden oplossingen bij lichamelijke en mentale klachten, zoals:

  • Allergieën, voedingsovergevoeligheden, ADHD, Autismespectrumstoornissen
  • Burn-out
  • Bloedsuikerspiegelproblemen
  • Chronische Vermoeidheid, Fibromyalgie
  • Concentratieproblemen
  • Darmklachten
  • ...

Verbeter uw gezondheid en neem gerust contact met ons op of maak een afspraak